Sommerens cupresultater

Siden juni har sprangryttere kjempet om viktige cuppoeng for å få kvalifisere seg til å ri på Telenor Arena i oktober. Her er vinnerne så langt!

Først ut av cuparrangørene var Arendal og Grimstad Rideklubb 18. til 20. juni. Den første utgaven av årets The Body Shop Cup (MB Ponni kat. 2) vant Emilie Øia Helgesen og Ruby Braveheart, og Backe Cup (MB Ponni kat. 1) vant Sofie Rolsdorph og Quantum Abenaki. Helgen etter, søndag 27. juni, vant Ole Kristoffer Eriksen Meland og Chicago City den første utgaven av Champion Cup (1,20m) hos Grenland Ryttersportsklubb.

Bergen Horse Show og Trøndelag Hestesportsklubb

På Bergen Horse Show og hos Trøndelag Hestesportsklubb kjempet sprangryttere den første helgen i juli om viktige cuppoeng på veien mot å få ri på Telenor Arena under jubileumsfeiringen vår i oktober. Igjen vant Emilie Øia Helgesen og Ruby Braveheart The Body Shop Cup , og Vanessa Michelle Erevik Olsen og Runehøjs Rocco Backe Cup. I. første utgave av Champion Cup (1,20m) gikk de 20 poengene for førsteplass til Marte Bartnes Heistad og Cabaris. På H Day van Bareelhof Z vant Celine Eknes Hegna NRYF Ungdomscup (1,30/1,35m), før den borteboende bergenseren Fredrik Berg Seim tok hjem seieren i Sprangsportens Venner Cup (1,40m) på Quevara van het Vlierbeek Z.

Emilie Øia Helgesen og Ruby Braveheart (foto: Anita Wolff Helgesen)

Sandnes og Jæren, Hønefoss og Ringerike Rideklubb

Hos Sandnes og Jæren Rideklubb tok unge sprangtalenter den andre helgen i juli verdifulle poeng på veien mot å få ri på Telenor Arena i oktober. Vinneren av The Body Shop Cup ble for tredje gang vunnet av imponerende Emilie Øia Helgesen og Ruby Braveheart, mens Festy’s Dream og Bente Støtland vant blant enerponniene i Backe Cup.

Den 17. juli ble nye cuppoeng høstet hos Hønefoss og Ringerike Rideklubb. For første gang tok en ny kat. 2-ekvipasje seieren i The Body Shop Cup: Sofie Eriksen og Lodestar Van’t Rechthof. Backe Cup ble vunnet av Maiken Vandbakk Dragerengen og BB Ballynoe Fear Bui, og det var Rikke Aanstad Lium og Jai van de Postbaan som vant Felleskjøpet Champion Cup (1,20m).

Larvik og Sandefjord Rytterklubb

Hos Larvik og Sandefjord Rytterklubb var  det vært alt annet enn feriemodus i tropevarme mot slutten av juli – og sprangrytterne tok nye galoppsprang mot å få ri på Telenor Arena i oktober. The Body Shop Cup ble, kanskje ikke så overraskende, for fjerde gang vunnet av Emilie Øia Helgesen og Ruby Braveheart, mens Maiken Vandbakk Dragerengen og BB Ballynoe Fear Bui vant Backe Cup, akkurat som helgen før.

Felleskjøpet Champion Cup vant Elise Melvoll Nøstvik og Uppy Girl, og for andre gang tok Celine Eknes Hegna NRYF Ungdomscup maksimalt med poeng sammen med H Day van Bareelhof Z. Til slutt surfet Ezurfee og Ole Kristoffer Eriksen Meland inn til en seier i Sprangsportens Venner Cup – og nærmere den etterlengtede ridebanesanden på Telenor Arena i oktober.

Cupene fortsetter helt frem til slutten av september. Er du klar for å se rytterne som har kjempet seg gjennom kvalifiseringene i både de nasjonale- og internasjonale klassene våre i oktober? Bestill hotellpakke til KOHS 2021 her og sikre deg billetter til årets Kingsland Oslo Horse Show nå – de beste plassene går først!