Bryan Balsiger vinner verdenscupen i Oslo – for andre gang!

Bryan Balsiger vant Longines FEI Jumping World Cup på Telenor Arena – igjen! En skikkelig underdog-seier tilbake i 2019, og nå best av de 38 startende i årets World Cup-åpning under Kingsland Oslo Horse Show 2022.

I år har vi feiret 30 år med verdenscup i Oslo, og det året Oslo Horse Show fylte fem, ble dagens vinner født. Det sveitsiske talentet Bryan Balsiger (25) vant foran et sterkt startfelt i sesongåpningen av Longines FEI World Cup i Oslo, med flere av verdens aller beste ryttere, inkludert verdensener Eckermann, på listen.

Den hvite vinnerhesten fra 2019, Clouzot de Lassus, var med Balsiger til Oslo i år også, men det var den lynraske, 13 år gamle Dubai du Bois Pinchet som sikret ham seieren denne gangen. Til tross for navn som Daniel Deusser, Kevin Staut og Steve Guerdat, var topp tre i dagens klasse alle under 30 år. Med det videreføres resultattradisjonen fra de siste årene med verdenscup i Oslo – Kingsland Oslo Horse Show er virkelig en arena hvor de unge og lovende rytterne hevder seg stort blant verdens aller beste ekvipasjer.

Banen for sesongpremieren av verdenscupene var teknisk, og hindrene kom raskt etter hverandre, noe Bryan ikke nødvendigvis trodde var en god ting for den veldig energiske Dubai. Det viste seg allikevel å ikke bli noe problem.

– Dette er mitt “lucky show”. I dag hadde jeg på følelsen at det var min dag og Dubai hoppet fantastisk allerede i grunnomgangen. I omhoppningen vet jeg hun er veldig rask, så alt jeg trengte å gjøre var å følge planen min. Jeg er veldig stolt av henne.

– Dette er høydepunktet i karrieren min

I alt 11 av de 38 startende ryttere fullførte svenske Peter Lundstrøms bane uten feil i grunnomgangen. Førstemann ut i omhoppningen var den gråkledde, irske Eoin McMahon (27) på, og den raske runden på Chakra rakk til en tredjeplass.

Hjemmefavoritt Victoria Gulliksen og Equine America Papa Roach krysset målstreken i omhoppningen på 43.62 sekunder, nesten ett og et halv sekund bak Balsigers vinnertid, og tok med det en historisk god annenplass i verdenscupen på hjemmebane. Som om det ikke var mer enn nok for det norske publikumet, så sikret bærumsrytteren Marie Valdar Longem en sterk femteplass på Echo de Virton, bak nederlandske Lars Kersten på fjerde.

– Dette er høydepunktet i karrieren min så langt. Jeg har aldri noensinne klart en nullrunde i verdenscupen før – jeg har alltid hatt tidsfeil – så det var fantastisk å få det til foran hjemmepublikumet. Dette er veldig stort for meg, men for norsk hestesport er det også veldig viktig at vi klarer å sette det norske flagget på kartet. Vi er så heldige som har dette stevnet i Oslo, for det betyr at norske ryttere får sjansen til å ri andre World Cup-stevner, sa Victoria Gulliksen under pressekonferansen.

Se hele resultatlisten her og les mer om klassen hos FEI her!