Var litt heldig

Det ble tyske Daniel Deusser/Tobago z som gikk til topps i Rikstoto Grand Prix, foran den finske overraskelsen Juulia Jyläs/Courage T Z. Lite skilte på tid mellom første- og andreplass. – Jeg var litt heldig, kommenterte vinneren.

Kingsland Oslo Horse Show er årets første innendørs stevne på femstjerners nivå, noe som er en overgang for ekvipasjene som skal venne seg til mindre baner og hinder som kommer fortere på. Syv ekvipasjer klarte banen den britiske banebyggeren Bob Ellis hadde satt opp til dem i denne 1,50-1,60 m klassen.

Av disse var Deusser siste rytter ut. – Det var en fordel for meg. Hesten min er bare ni år og ikke så erfaren på dette nivået. Som siste ut kunne jeg planlegge litt, men jeg var likevel litt heldig – jeg var ikke så mye foran Juulia, sa Deusser.

Åtte hundredeler skilte

Deusser red sin feilfrie runde på 43 sekunder blank, Juulia hadde klart det samme på 43,08 s. – Jeg så de andre ri før meg, og jeg visste at hun kunne gå null. Hun har hoppet supert i hele år, sa Juulia om sin ni år gamle hoppe. Juulia representerte Finland i EM, men hun flyttet til Holland for 24 år siden for å bygge seg opp som rytter der.

Den tyske vinneren la til om banen: – Jeg likte banen veldig godt, ikke fordi jeg vant, men fordi det var lange nok linjer, selv om det var innendørs. Feilene kom litt overalt, når vi nå rir innendørs må vi bare venne oss til at hinderne kommer raskere.

Irsk på tredje

Det ble irske Shane Breen/Laith som tok tredjeplassen i klassen, etter en feilfri runde på 43,39 s. Iren, som var en av de man regnet med ville kunne holde et vinnertempo, var en smule skuffet over seg selv. – Jeg hadde ikke noen god plan. Jeg så at de som red raskt rev, og jeg tenkte «don’t go crazy». Jeg feilbedømte linjen mellom første og andre, og jeg kunne gått innenfor og også ridd på et steg mindre på siste. Hesten min er rask, han ville vinne – men jeg skuffet ham i dag.

Små marginer

Geir Gulliksen/Edesa S Banjan med sitt ene riv i grunnomgangen nådde akkurat ikke opp til plassering i klassen med sin 13. plass. – Hesten min hoppet fint, han er ikke så ung lenger og ingen superstjerne. Men han er en ordentlig arbeidshest, og det er små marginer i denne sporten. Det er bare å fortsette å forsøke, det har jeg gjort i mange år allerede, og jeg kommer til å gjøre det i mange år fremover også!

Tekst & Foto: Rebecca Mender